zaterdag 28 april 2012

Berlijn, de laatste twee dagen

The story continues..! Niet alleen de foto's bekijken, lezennn.

Op woensdagochtend moesten we vroeg ontbijten, want we gingen met de bus naar Ravensbrück, een voormalig vrouwenkamp. Er was alleen een probleem: de man die vertelde sprak in het Nederlands, maar wel zo langzaam en langdradig dat ik op een gegeven moment niet meer kon luisteren. Erg jammer! Rond een uur of 4 kwamen we weer in Berlijn. We hadden nog even tijd om een terrasje te pakken. Ik vroeg aan een man of hij een foto wilde maken en de man zei 'nee'. Ik vond het raar en wilde weglopen, maar hij had het verkeerd begrepen. Natuurlijk wilde hij een foto maken. Na het gezellige terrasje, liepen we naar Clärckens Ballhaus. Daar kregen we een dansles, de Charleston. Het was heel leuk. Gelijk daarna mochten we een pizza bestellen. Ik vond het een erg sfeervol en idyllisch plekje! 's Avonds gingen we naar het Sony Center, oftewel 'de koepel'. Daar dronken we nog wat.

Donderdag bezochten we twee musea: de Neue Nationalgalerie en de Gemäldegalerie. Het eerste museum sprak me erg aan. De rondleidster was leuk en ze besprak een stuk of 6 kunstwerken. Ze vertelde ook echt het de ideeën van de kunstenaar erbij en daarom was het zo interessant. Het tweede museum was het tegenovergestelde. Het waren schilderijen van de 13e t/m de 18e eeuw. Minder leuk, maar het was te doen. Hierna hadden we vrije tijd! We wilden weer shoppen. We liepen naar de Friedrichstraße. Ik heb een blouseje en kort broekje bij de H&M gekocht. We aten ook een ijsje en maakten héél veel foto's bij het Holocaust Monument. Daarna kwamen we weer met ons groepje bij elkaar. We gingen uit eten in de koepel, ik had hele lekkere kip. Ook weer heel gezellig! Maar toen kwam het toppunt. We wilden na ons mislukte avontuur van dinsdag, opnieuw proberen om een karaokebar te vinden. We liepen en liepen en kwamen bij een flat. We konden ons nauwelijks voorstellen dat er iets was. Maar uiteindelijk vonden we het en we hadden echt een geweldige avond. We zongen, dansten en ik werd door Addi Jet, der oldie-sänger op de rug getikt. Hij zong met toe met 'You are so beautiful'. De anderen lagen helemaal dubbel en ik deed leuk mee. We hadden de week niet beter kunnen afsluiten!


Tot slot nog even deze foto. Jaaa, ik heb weer een worstenverkoper gevonden. Net als in Zweden vorig jaar.





vrijdag 27 april 2012

Berlijn, de eerste twee dagen

Ik ben terug van Berlijn! Ik vond het echt een geweldige week. Het was ontzettend gezellig en interessant. Omdat ik best veel te vertellen heb en ook veel foto's heb gemaakt, verdeel ik het over twee posts. Ik hoop dat jullie de moeite willen nemen om het te lezen!

Maandag vetrokken we om 7 uur vanaf de KPZ. Dat betekende dus om kwart over 5 uit bed! We kwamen rond 5 uur aan, dropten onze spullen in de jeugdherberg en gingen naar Topografie des Terrors. De rondleider praatte veel en best snel en ook iets te lang. Maar het was redelijk interessant. 's Avonds aten we spaghetti in de jeugdherberg en zaten we gezellig beneden bij de bar met een fles wijn.

De volgende dag, dinsdag, begonnen we met een fietstocht. We fietsten met de leerkrachten langs een paar dingen en mochten daarna zelf weten wat we wilden doen! We fietsten eerst naar de Berliner Dom en namen een pauze in het park. Daarna ben ik met Marina en Saskia verder gefietst langs de Brandenburger Tor, door de Straße des 17. Juni naar de grote rontonde. In het park dronken we cappuccino op een leuk terras aan het water. Daarna fietsten we terug langs de Reichstag om vervolgens wat te winkelen. We wilden eerst naar Gina Tricot (ik kocht een galaxy t-shirt) en fietsten toen verder naar het overdekte Alexia-centrum. Om half 4 moesten we bij het Pergamonmuseum zijn. Ook deze rondleiding was heel leuk. De vrouw die vertelde was erg enthousiast en duidelijk. Daarna aten we bij een Indisch restaurant. 's Avonds wilden we graag naar een karaokebar voor Alfreds verjaardag, maar dat mislukte. We reden met de taxi naar de straat waar we dachten te moesten zijn. Maar de bar bleek niet meer te bestaan. Om ons grote verdriet weg te werken sloten we de avond af bij de Mac. Later deze week lukte het ons overigens wel een leuke karaokebar te vinden, daarover later meer!

zondag 22 april 2012

Outfit + Berlijn

Nog even een outfitpost! Straks ga ik in Almere naar de film met twee vrienden, Titanic in 3D. Als het goed is gaan we ook nog even langs de winkels. Ik wil namelijk nog graag de H&M-kaart besteden die ik een tijd geleden kreeg toen ik kleding kocht. Wel jammer van het weer, maar goed!

Morgen ga ik naar Berlijn! Van maandag tot en met vrijdag. Ze noemen het een werkweek, maar we gaan gewoon van allerlei dingen doen (Topografie des Terrors, Pergammonmuseum, rondleiding Ravensbrück, rondleiding Unterwelten, dansles, enz...). En we krijgen natuurlijk ook elke dag wat vrij tijd. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik denk dat het heel interessant en gezellig wordt, ondanks dat ik al twee keer in Berlijn ben geweest. Ik post dus even niets tot vrijdag. Liefs!


vrijdag 20 april 2012

Mijn eerste ontvangen brief en afscheid bij de kleuters

Zo, vandaag was dus echt mijn laatste stagedag! Het waren zulke schatten, die kleuters. Gisteren hebben ze iets voor me in elkaar geflansd terwijl ik met het grootste deel van de kinderen buiten was. Nou, kleuters en een geheimpje bewaren, dat lukt niet zo goed, haha! Ik ben met een heel goed gevoel weggegaan, want de directrice zei dat ze alleen maar positieve dingen over me had gehoord. En wie weet loop ik er volgend jaar mijn WPO. Even afwachten!

Ook heb ik de brief van Nicole gekregen! Súperleuk, ik werd er helemaal blij van. Ik heb ook best veel reacties gehad van mensen die ook wel met mij brieven willen schrijven. Ik ga jullie in ieder geval in een lijstje zetten, want ik weet zeker dat ik nog met meer mensen brieven wil schrijven. Ik ben helemaal om!

donderdag 19 april 2012

19 april

Druk, druk weekje! Mijn láátste stageweek zit er morgen op. 10 weken, het leek eerst heel lang, maar het is eigenlijk best snel gegaan. Ik heb het ook heel erg naar mijn zin gehad bij de kleuters en mijn mentoren waren ook heel leuk. Ik heb lekker veel dagen zelf gedaan en veel geleerd. Tussendoor ben ik deze week nog bezig geweest met het maken van enveloppen en labels. De twee witte doosjes heb ik vandaag gekocht bij Kruidvat. Handig om zulke spulletjes in te bewaren! Smak.

Maroon 5 & Wiz Khalifa - Payphone (luister)

maandag 16 april 2012

Brief nummer 1

Zoals je in de vorige post zag, heb ik gisteren oude stripboeken en kaarten gekocht. Ik ben meteen begonnen met het maken van een envelop en een label, met de DIY's op Nicole's blog. Vandaag heb ik de brief verzonden, helaas net na vijf uur. Ik ben er best lang mee bezig geweest, maar het is ontzettend leuk om te doen. Ik weet eigenlijk nu al wel dat ik meer mensen een brief wil sturen. Dus als het jou ook leuk lijkt, laat het me dan weten!

Vato Gonzalez & Diplo - Rasclat Riddim(luister)

zondag 15 april 2012

Presents and comic books

Gisteravond kwamen mijn vrienden om mijn verjaardag nog te vieren. Ik kreeg een sieradenrekje, armbandje, de VOGUE en een fashioncheque. Super leuk allemaal! Het was ook erg gezellig. Wat alleen minder leuk was, was dat ik heel erg last van mijn keel had en bijna niet meer kon stoppen met hoesten. Toch ging ik maar mee uit en op wonderbaarlijke wijze heb ik de rest van de avond bijna niet meer gehoest.

Vandaag wilde ik voor de zoveelste keer bezig gaan met school, maar ik denk dat ik er in de vakantie maar heel hard aan ga werken. Er was ook een vlooienmarkt en daar heb ik oude stripboeken en kaarten gekocht. Ik ga namelijk een brief sturen naar Nicole. Zij doet aan een brievenschrijfproject en haar blog is echt fantastisch. Daarom ga ik me er ook maar eens aan wagen! Ik zal laten zien wat ik voor haar maak. Wie weet vind ik het wel zo leuk dat ik ook andere mensen een brief ga sturen. Kennen jullie het?

vrijdag 13 april 2012

Before this blog

Voordat ik deze blog begon, dus bijna 3 jaar geleden, had ik ook al een soort weblog, maar dan ergens anders. Het leek me wel leuk om daar wat fotootjes van te laten zien, aangezien die nog steeds op mijn laptop staan. Ik denk dat de verschillen met nu wel te zien zijn. Mijn kledingstijl is (gelukkig) veranderd, op mijn kamer stond nog een lompe computer en ik had mijn haar in laagjes. Mijn kamer was ook best wel druk met heel veel spulletjes. Wel vond ik het toen ook al leuk om soms dingen bij de kringloop te kopen. De kopjes heb ik nu nog steeds! Het dagboek op de laatste foto is iets waar ik nog steeds heel blij mee ben. En herken je ook ergens een rokje van krantenpapier?