woensdag 27 februari 2013

Healty & fit - inspiration/motivation

Hai :). Laatst kreeg ik een berichtje van iemand die vroeg of ik wat meer kon vertellen over het sporten wat ik doe. Als je mijn blog bijhoudt, heb je al kunnen lezen dat ik inderdaad bezig ben met meer sporten en gezonder eten. Het leek me uiteindelijk wel leuk om daar wat over te vertellen.

Jarenlang sportte ik een keer in de week. Een instructrice van de sportschool raadde me aan om een onbeperkt abonnement te nemen, omdat ik lang sportte op een avond. Dat heb ik toen gedaan. Ik sport nu sinds een maand meerdere dagen per week. En het gaat goed, tot nu toe! Dit is wat ik doe:

Maandag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 20 minuten krachttraining. Daarna doe ik 1 uur bodyworkout. Vervolgens het buikspierkwartier. Tot slot 1 uur zumba.
Dinsdag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 20 minuten krachttraining. Daarna doe ik 1 uur hiphop. Vervolgens het buikspierkwartier. Tot slot 3 kwartier sh'bam.
Vrijdag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 30 minuten krachttraining + 30 minuten cardio (crosstrainer).

Zo zien mijn dagen er ongeveer uit. Soms doe ik ook iets korter of langer cardio of krachttraining. Het ligt er ook aan hoe laat ik van huis wegkan en of ik nog zin heb. Het liefst ben ik om 6 uur in de sportschool.
Van de dingen die ik doe is de bodyworkout het meest intensief. Hiphop is niet erg intensief, maar wel leuk. Omdat er zoveel afwisseling zit in wat ik doe, is het goed vol te houden. Dansen doe ik al mijn hele leven en vind ik leuk om te doen. Voor de cardio en krachttraining moet ik mezelf wat meer pushen. Ik heb dat nooit heel leuk gevonden, maar ik moet zeggen dat het beter gaat en dat het me lukt om me er meer voor in te zetten. Ik ben nu ongeveer een maand bezig met het meer sporten. Het is me gelukt om drie keer per week te sporten. Wij hebben sinds kort een weegschaal waarop je naast je gewicht ook je vetpercentage en je spiermassa kunt meten. En ik merk al vooruitgang!

Naast het sporten probeer ik ook gezonder en iets minder te eten. Ik had al eerder geschreven over mijn.voedingscentrum.nl. Daar kun je invullen wat je eet. Aan het eind van de dag krijg je een advies. Je ziet hoeveel vet, koolhydraten, eiwit, vezels, vitaminen, enzovoort je binnenkrijgt. Hierdoor ben ik bewuster met eten bezig en dat vind ik fijn.

Ik krijg motivatie van fitblr's en het meepraten op een forum. Fitblr's zijn tumblrs met 'fitspiration'. Mijn favorieten zijn: makem3fit, 1healthyhappyfitnessblog fitnessandfoodinspiration en improvingperfection.

Om deze post af te maken heb ik vier collages gemaakt met plaatjes die mij erg inspireren!

sportkleding/oefeningengezond eteninspirerende uitsprakenshortjes!

23 opmerkingen:

 1. Wat een interessant artikel! En wow je sport best veel! Ben je niet bang dat je er op te duur in door slaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om te lezen!
  ik wou dat ik aan zoveel sporten toe kwam...
  toch maar eens tijd voor maken!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen, je sport best veel! Mmmm al dat fruit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat is nog best een druk schema, ook best lang achter elkaar! Gelukkig gaat het goed. Fijne plaatjes heb je ook, dat fruit ziet er heerlijk uit en door die shortjes krijg ik zo'zin in de zomer!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook echt beginnen met sporten en gezonder eten, maar het komt er nooit echt van.. Ik kan het nooit echt volhouden om niets ongezond te eten haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind sporten leuk om te doen en natuurlijk moet je goed eten maar zoveel als jij het doet zou niet goed voor me zijn denk ik haha. Ik wil er geen noodzaak van maken voor mezelf om te moeten sporten, dat gaat voor mij wel iets te ver.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sport eigenlijk niet meer, maar het is ook niet zo dat ik vind dat het heel erg nodig is.. Ik een ook niet bepaald gezond, maar ik kom niet echt heel veel aan. Behalve de 2 uur sport op school en het fietsen van een half uur heen en een half uur terug naar school doe ik niks. Ik heb ook niet echtheel veel tijd, ookal zou ik wel graag naar de sportschool willen of yoga doen ofzo.. Supergoed van je dat je zo intensief bezig bent! Leuke collages ook! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook hard bezig met bewegen! Ik voel me er ook beter door! Je beweegt echt veel! Ik ben ook ZO jaloers op Kenza haar lichaam.

  Ik heb beautiful creatures al uit! Ik heb het engelse gelezen en vond het heel leuk. Ik ik ben ook echt voor een relatie tussen Caroline en Klaus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele mooie collages! Zelf heb ik 0 motivatie om te sporten. Ik dans 1x in de week, fiets naar school en doe soms yoga. Ik eet redelijk gezond, dus dat valt wel mee. Als het wat mooier weer wordt, zal ik misschien weer wat buikspieroefeningen doen. Maar hé, je bent echt ontzettend goed bezig! :) ♥

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuke collages! Je sport best veel, maar wel leuk dat je dan ook hiphop erbij doet:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thanks, dit heb ik écht nodig. Haha. Vooral gezond eten vind ik lastig, die automaten op school zijn zó verleidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, wat sport je veel zeg! Jeetje.
  Ik sport zo'n 3 avonden in de week en dan 1 uurtje, dat vind ik wel goed zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, je sport echt veel! Ben daar een beetje jaloers op. Sporten vind ik heerlijk om te doen, ik word er altijd vrolijk van. Maar naast mijn 2x per week een uur tennistraining heb ik bijna geen tijd om te sporten. Soms 1x een rondje hardlopen maar dat is zeldzaam. Dank aan school. Hopelijk als ik mijn examens heb gehad ik er wel de tijd voor heb want ik mis het vele sporten van twee jaar geleden toen ik naast tennis ook hockey deed..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele inspirerende foto's! Ik heb maandag ook een post geplaatst over hardlopen! Hopelijk houd ik dat vol. Ik ga binnenkort denk weer nieuwe sportkleding kopen, dat motiveert ook vind ik, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, knap dat je het volhoudt! Ik eet de laatste tijd yoghurt met noten, veel lekkerder en gezonder dan snoep en koekjes! :) Leuke inspiratie! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend knap Denise. Plaatjes inspireren mij ook altijd. You go girl! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik hou het nooit vol, de koekjes winnen toch meestal haha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een ontzettend motiverende post! Ik ben zelf ook bezig met meer sporten en afvallen. Ik had namelijk ietsje overgewicht, dat is er inmiddels gelukkig al wel weer af. Ik wil nu ook via youtube pilates gaan doen. Daarnaast ga ik 1 of 2 keer per week naar de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gaaf! Ik ga ook drie keer per week naar de sportschool, maar ik ga dan wel wat korter (1 of 2 uur). Daarnaast probeer ik ook altijd gezond te eten. Ik vroeg me af wat jij bijvoorbeeld eet als ontbijt en lunch enzo? :) liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt heel tof dat je er iets over hebt geschreven, dit motiveert mij zoveel! Ik ben op stage druk bezig met zware dingen tillen, veel lopen/rennen dus ik kom zo ook redelijk aan mijn sport haha. Ik heb er het geld niet voor dus als ik de motivatie heb probeer ik thuis wat oefeningen te doen.

  Dit is wel lastig aangezien ik geen matje heb, als iemand nog een matje weet waar je ze kan kopen, of kleine gewichtjes ofzo; let me know!

  Ik ga ook eens kijken op voedingscentrum.nl :)
  Thankyouuuu! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Voor Ellen hierboven: bij Decathlon kan je dat allemaal kopen :)
  Momenteel ben ik zelf bezig met bodystyling en dat helpt me toch vind ik. Ik ga je tips in mijn achterhoofd houden. Fitblrs volgen vind ik zelf heel inspirerend en heb zo ook veel geleerd over voeding en fitness.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben blij met iedere reactie die ik krijg! Als je een vraag stelt, dan beantwoord ik die ook hier.