woensdag 27 februari 2013

Healty & fit - inspiration/motivation

Hai :). Laatst kreeg ik een berichtje van iemand die vroeg of ik wat meer kon vertellen over het sporten wat ik doe. Als je mijn blog bijhoudt, heb je al kunnen lezen dat ik inderdaad bezig ben met meer sporten en gezonder eten. Het leek me uiteindelijk wel leuk om daar wat over te vertellen.

Jarenlang sportte ik een keer in de week. Een instructrice van de sportschool raadde me aan om een onbeperkt abonnement te nemen, omdat ik lang sportte op een avond. Dat heb ik toen gedaan. Ik sport nu sinds een maand meerdere dagen per week. En het gaat goed, tot nu toe! Dit is wat ik doe:

Maandag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 20 minuten krachttraining. Daarna doe ik 1 uur bodyworkout. Vervolgens het buikspierkwartier. Tot slot 1 uur zumba.
Dinsdag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 20 minuten krachttraining. Daarna doe ik 1 uur hiphop. Vervolgens het buikspierkwartier. Tot slot 3 kwartier sh'bam.
Vrijdag: 30 minuten cardio (crosstrainer) + 30 minuten krachttraining + 30 minuten cardio (crosstrainer).

Zo zien mijn dagen er ongeveer uit. Soms doe ik ook iets korter of langer cardio of krachttraining. Het ligt er ook aan hoe laat ik van huis wegkan en of ik nog zin heb. Het liefst ben ik om 6 uur in de sportschool.
Van de dingen die ik doe is de bodyworkout het meest intensief. Hiphop is niet erg intensief, maar wel leuk. Omdat er zoveel afwisseling zit in wat ik doe, is het goed vol te houden. Dansen doe ik al mijn hele leven en vind ik leuk om te doen. Voor de cardio en krachttraining moet ik mezelf wat meer pushen. Ik heb dat nooit heel leuk gevonden, maar ik moet zeggen dat het beter gaat en dat het me lukt om me er meer voor in te zetten. Ik ben nu ongeveer een maand bezig met het meer sporten. Het is me gelukt om drie keer per week te sporten. Wij hebben sinds kort een weegschaal waarop je naast je gewicht ook je vetpercentage en je spiermassa kunt meten. En ik merk al vooruitgang!

Naast het sporten probeer ik ook gezonder en iets minder te eten. Ik had al eerder geschreven over mijn.voedingscentrum.nl. Daar kun je invullen wat je eet. Aan het eind van de dag krijg je een advies. Je ziet hoeveel vet, koolhydraten, eiwit, vezels, vitaminen, enzovoort je binnenkrijgt. Hierdoor ben ik bewuster met eten bezig en dat vind ik fijn.

Ik krijg motivatie van fitblr's en het meepraten op een forum. Fitblr's zijn tumblrs met 'fitspiration'. Mijn favorieten zijn: makem3fit, 1healthyhappyfitnessblog fitnessandfoodinspiration en improvingperfection.

Om deze post af te maken heb ik vier collages gemaakt met plaatjes die mij erg inspireren!

sportkleding/oefeningengezond eteninspirerende uitsprakenshortjes!

maandag 25 februari 2013

Shoplog Parijs

Afgelopen donderdag winkelden mama, Estelle en ik aan Rue de Rivoli in Parijs. Ik heb hier al over geschreven in een eerdere post, maar de aankoopjes zelf heb ik nog niet laten zien! Ik wilde graag een streepjesblouse en nieuwe sportkleding en dat heb ik gevonden. Verder kocht ik ook een mooie witte blazer met studs, een mintgroene trui, een blouseje in een legerkleur met kraaltjes op de schouders en oorbellen. Wat vinden jullie van mijn aankopen?







Blazer, blouse, trui - H&M, roze top en zwart broekje - Jennyfer, blouse - Clockhouse C&A, oorbellen - I am

zondag 24 februari 2013

Outfit

Voordat we naar Parijs gingen, had ik een paar dingen in mijn hoofd die ik wel heel graag wilde. Een daarvan was het maken van een outfitfoto met de Eiffeltoren op de achtergrond. Het is gelukt! Het zijn alleen, vind ik zelf, niet de mooiste foto's. En mijn blouseje zit ook best wel slordig. Maar toch, het is wel een outfitfoto. Dus wil ik hem toch wel hier op mijn blog plaatsen.

Vandaag is helaas de laatste dag van de vakantie. Ik ben meteen maar naar de sportschool gegaan, want het vakantievoedsel heeft me geen goed gedaan. Wat wil je, als je elke dag stokbrood eet? En vergeet de caramel macchiato's, de Mc flurry's, de franse frietjes, pizza, croissant en macaron niet. Ik ga gewoon weer gezond eten nu, het lukt me wel. Straks komt er nog een vriend om even bij te kletsen en de foto's te kijken. Nog een fijne zondag!


Big Ali & Wati-B - WatiBigali (luister)

zaterdag 23 februari 2013

Parijs, donderdag/vrijdag

Nu ik deze post schrijf, zijn we alweer thuis! Wat een geweldige week heb ik gehad. Parijs is mooi! Wat mij betreft doet het zeker niet onder voor Londen. We hebben vooral aan het begin van de week ook erg geluk gehad met het weer. Alleen de laatste paar dagen was het kouder. Geregend heeft het helemaal niet! Volgens mij hebben we alle hotspots van Parijs wel zo'n beetje gezien. De Eiffeltoren, de Sacré Coeur, Place du Tertre en de l'Arc de Triomphe, waren denk ik wel de hoogtepunten. Maar ook van de kleine dingen heb ik heel erg genoten: het koffie drinken in cafeetjes, Malek die ons zo enthousiast hielp en het kijken naar de mensen om je heen. Dit was weer een vakantie die ik niet snel zal vergeten. Ik ben blij dat ik zo'n enorm aantal foto's heb gemaakt. Daar kan ik nog wel een paar posts mee vullen!

Over de donderdag en vrijdag, moet ik nog vertellen. Donderdag gingen mama, Estelle en ik winkelen aan Rue de Rivoli. Papa en Servais hebben twee stadions bezocht en een rondleiding gehad. Ik had niet echt een grote wishlist, maar ik wilde graag een gestreept blouseje en sportkleding. En dat is beide gelukt! Verder heb ik ook een hele mooie witte blazer met studs gekocht, een mintgroene trui en een legergroen blouseje. Toen we klaar waren met winkelen hebben we koffie gedronken en heb ik eindelijk een macaron gegeten (lekker!).

Vrijdag was onze laatste dag in Parijs. Met de metro stapten we uit bij Saint Michel. We liepen wat door de straatjes, waar je ook ongelooflijk veel eettentjes vind. In een souvenirwinkel kocht ik nog een Eiffeltorentje voor op mijn bureau. We liepen wat door de straten, aten onze broodjes en liepen weer verder. Maar op een gegeven moment verdween de zon. De wind was zó koud. Eigenlijk wilden we allemaal zo gauw mogelijk ergens naar binnen, want het was gewoon niet leuk meer. We zijn toen maar naar Les Halles gevlucht, het ondergrondse winkelcentrum. Estelle kocht nog leuke dingen bij New Look. Ik vond nog oorbellen bij I Am... Daarna hebben we weer koffie gedronken om warm te worden. Vervolgens pakten we weer de metro en stapten we uit bij Le Monge. Ik had gelezen dat er een straat was waar veel toeristen kwamen: Rue de Mouffetard. Ik kocht er nog wat kaarten en het was een gezellig straatje. We liepen verder en verder en kwam langs een universiteit en het Panthéon. Het begon al avond te worden en we kregen honger. Eigenlijk wilden we terug naar de plek waar we 's ochtends waren begonnen. Opeens herkenden we de Boulevard Saint-Michel. We waren, zonder de metro te hoeven pakken, weer terug op de plek waar we moesten zijn. In een eettentje aten we zo'n lekker broodje gyros met patatjes. En ook nog maar een Mc Flurry bij de Mac. Na het eten zijn we weer naar de Eiffeltoren gegaan. Nu om hem te zien in het donker, met licht. Prachtig! Daarna waren we erg moe. We hebben afscheid genomen van Malek en zijn familie en hen heel erg bedankt. Toen we thuiskwamen was het al best laat en ben ik gauw gaan slapen. Dit was alweer de laatste dag!


Youssoupha & Ayna - On se connaît (luister)

woensdag 20 februari 2013

Parijs, dinsdag/woensdag

Hoi, hoi. Laat ik maar weer eens met jullie delen wat we de afgelopen twee dagen hebben gedaan. Gisteren zijn we naar Disneyland Parijs geweest. Het ligt dicht bij ons appartement, dus we waren er zo. In de rij stonden naast ons Nederlanders waar we mee aan de praat raakten. Zij hadden een speciale kaart en boden aan ons op die kaarten naar binnen te laten gaan. Dat scheelde ons ongeveer 200 euro.. Echt ongelooflijk. In Disney was het natuurlijk druk. Als eerste gingen we in de Space Mountain. Daarna liepen we verder, maar we vonden de wachtrijen wel héél lang. We zijn toen naar het studios park gegaan. Daar zijn we ook in een paar attracties geweest, zoals The Twilight Zone Tower of Terror en de Rock 'n' Roller Coaster. En we zagen nog een show met autostunts. Op een gegeven moment gingen we nog even lekker zitten met een bak koffie en mensen kijken. Al met al.. waren we niet heel erg onder de indruk. Het is maar goed dat we niet de volle pond hebben betaald, want dan wordt je helemaal niet goed. Maar voor de rest hebben we best een leuke dag gehad.

Vandaag zijn we gewoon weer op verschillende plekken in Parijs geweest. We stapten als eerst uit bij Place Clemenceau. We zagen de Champs-Élysées al liggen, maar links zagen we een mooie brug waar we eerst naartoe liepen. Dat was Pont Alexandre III. Daarna liepen we terug, over de Champs-Élysées. We gingen nog een sportwinkel binnen en ook de Louis Vuitton. We liepen verder naar de l'Arc de Triomphe. We aten daar een broodje. Mijn broertje wilde wel graag naar boven. Papa, Estelle, Servais en ik zijn toen naar boven geklommen. Het uitzicht was erg mooi (kijk de foto's maar). Toen we dit hadden gezien, zijn we met de metro naar de wijk Le Marais gegaan. Daar wilde ik graag heen. Bij een boulangerie kochten we een soort van grote stukken spek. Lekker was dat! We liepen ook wat straatjes door en eindigden bij de Starbucks. Ik had een lekkere caramel macchiato. We zaten echt eventjes te genieten van onze drankjes. Toen hadden we weer energie om verder te gaan. Hup de metro in. We stapten uit bij Jardin du Luxembourg. We hadden daar wel iets meer van verwacht, maar de vijver was wel mooi. In het park waren heel veel kinderen aan het spelen en ik vroeg me af waar de mannen waren die jeux de boules speelden. En toen we even verder liepen, zagen we die inderdaad! Dat was wel grappig. Vanuit het park konden we de Tour Montparnasse zien liggen, een hele hoge wolkenkrabber die overal bovenuit steekt. We liepen daar naartoe. Naast die wolkenkrabber was ook het warenhuis Galeries Lafayette te vinden. Dus daar zijn we ook even naar binnen geweest. Hierna vonden we het wel weer goed geweest en zijn we naar huis gegaan.

Morgen gaan mama, Estelle en ik winkelen. Waarschijnlijk in Rue de Rivoli. Weer een hele dag lopen, haha. Eigenlijk voel ik mijn benen elke dag, vooral in mijn onderbenen. Maar we gaan gewoon door!

maandag 18 februari 2013

Parijs, maandag

Jeetje, ik móet wel weer posten vandaag. Want ik heb weer zo veel foto's gemaakt dat ik er wel iets van moet delen. Vandaag was weer echt een topdag. Het was niet koud, de zon scheen de hele dag en de lucht was strakblauw. We besloten om eerst naar de Basilique du Sacré-Cœur te gaan. Ik was er al eens binnengeweest, maar dat vond ik niet erg. Het is daar zo mooi! Het uitzicht is prachtig, de kerk is prachtig van buiten én van binnen. We hebben daarna op de trappen een stokbroodje gegeten, met het zonnetje op ons gezicht. Daarna konden we Montmartre natuurlijk niet overslaan. Ik vind het sfeertje daar zo leuk. We zijn bijna alle schilders wel langsgegaan en ik heb er ook veel foto's gemaakt. Ze wilden mij ook nog strikken om na te tekenen, maar dat sloeg ik af. We liepen de trappen af en onderweg kwamen we langs een soort gokspel dat mensen op straat deden. Op de een of andere manier bleven we daarbij staan. Het was eigenlijk een heel makkelijk spel met drie schijfjes en een daarvan met stip. Mijn moeder raadde telkens goed. Er werd met 50 euro en 100 euro gegokt. Opeens wilde mijn moeder dat wel doen en had mijn vader zijn portemonnee al in zijn handen. Ik zei nog dat het misschien nepgeld was. Maar wat was de clue: de mensen die eromheen stonden werkten samen en toen wij met elkaar communiceerden werd er een schijf gewisseld. We waren opgelicht en 50 euro lichter. Ik was best wel boos en mijn zusje verdrietig. Maar terugdraaien kunnen we het toch niet, dus probeerden we het te vergeten. We liepen naar de metro en gingen naar Jardin des Tuileries. We liepen het park door naar het Louvre en eromheen. Bij een cafeetje dronken we wat. Het zonnetje was echt warm! We zaten daar erg lekker. Onze cappuccino's waren wel prijzig, 7,50 per stuk! Maar het is maar een keer vakantie.. Vanaf het café liepen we naar Pont Neuf en kort daarna namen we weer de metro. We zijn toen nog naar Centre Pompidou gegaan. Eigenlijk vind ik dat maar een lelijk gebouw. We hadden honger en aten frietjes, broodjes en wat salade. Daarna wilden we per se nog een Mc Flurry. Jam, jam! En zo was onze dag weer gevuld. Morgen gaan we naar Disneyland!

De foto's staan trouwens ook in de volgorde van de dag :).


Sexion D'Assaut - Ma direction (luister)

zondag 17 februari 2013

Parijs, zaterdag/zondag

Waaauw. Vandaag hebben we ons eerste dagje in de stád van Parijs doorgebracht. En het was super. Gisteren kwamen we in ons appartementje aan. De eigenaar van het huisje heette ons welkom. Hij ging alles even met ons langs en was heel aardig. Hij was nog wat boodschappen vergeten en nam toen zelfs rozen mee! Hij vertelde dat hij een parkeerplaats had in de stad van Parijs, waar wij elke keer onze auto mogen parkeren. We hoeven dan veel minder ver met de métro en tram. Zaterdagmiddag hebben we nog even door de wijk gewandeld. 's Avonds zaten we gewoon lekker tv te kijken. En wat stond er aan? The Voice, la plus belle voix.

Zoals ik al zei, zijn we vandaag dus naar de stad gegaan. We belden Malek dat we eraan kwamen en hij stond klaar, zodat mijn vader kon parkeren. Daarna ging hij nog met ons mee om kaartjes en pasjes voor het openbaar vervoer te regelen. Toen we daarmee klaar waren, was hij nog niet weg te slaan. Want hij wilde allemaal tips geven, haha! We zijn als eerste naar de Notre Dame geweest. Súpermooi natuurlijk. Gelukkig begon het weer toen mooi te worden, want raar genoeg begon de dag echt met een grijze mist. We zaten even op de tribunes buiten om een broodje te eten en zijn daarna de kerk ingegaan. Prachtig! We kwamen zelfs nog mensen tegen uit onze woonplaats. Daarna liepen we nog om de kerk heen en gingen we over een brug genaamd Pont de l'Archevêché. Er hingen allemaal sloten aan, volgens mij heb je dat bij nog meer bruggen. Het ziet er zo mooi uit! We liepen terug naar het metróstation. Volgende bestemming: de Eiffeltoren! Mijn vader, broertje, zusje en ik besloten naar boven te gaan. We hoefden maar een half uurtje te wachten. We moesten wel lopen, maar dat is te doen. We zijn tot de tweede etage gegaan. Wat een prachtig uitzicht zeg. Ik heb heel veel foto's gemaakt. Gelukkig scheen de zon en kon je ver kijken. Hierna liepen we over de brug tot Avenue des Nations Unies. Verder kwamen we niet. Mijn zusje kreeg last van haar enkel en we zijn teruggegaan naar Malek. Die wilde ons per se zijn huis laten zien en zijn vrouw en kinderen. Wat waren dat een schátjes! Dat meisje bood ons telkens eten aan en gaf zelfs twee zoenen toen wij weggingen. Aw! Eenmaal thuis ben ik gauw onder de douche gesprongen. Ik had het best wel koud, namelijk. We aten wat later en nu is het alweer bijna half 10. Ik hoop dat de rest van de week net zo geweldig wordt als deze dag!


Sexion D'Assaut - Désolé (luister)