zondag 28 april 2013

Flowers and blossoms

Hello sunshines. Het is alweer zondag, ik heb een leuk weekend. Gisteravond ging ik met Giedo en Vincent naar de bioscoop in Almere. We gingen naar de film 21 & Over. Ik vond het een leuke film! En wat zijn de stoelen daar toch fijn, haha. Daarna wilden we nog wel ergens een drankje doen. We zijn zomaar ergens binnengestapt, namelijk bij Men At Work. Het moest een café voorstellen, maar er werd ook gewoon gedanst! Pure liedjes waar geen dj's aan te pas komen, zijn ook wel eens fijn. We hadden een leuke avond.

Vanochtend ging ik weer vol goede moed naar de sportschool. Ik heb lekker gefitnesst. Opeens kwam er iemand naar mij toe om te vertellen dat ik op nummer 1 stond. 'Op nummer 1, hoe bedoel je?' Nou, het blijkt dat ik op nummer 1 sta als het gaat om de 'tijd' die in de maand maart is doorgebracht in de sportschool. Ik wist niet eens van het bestaan van die lijsten af en dan blijk ik nog op 1 te staan ook. Hoe grappig! Er hingen trouwens nog twee lijsten waar ik ook op stond. Op de lijst 'aantal calorieën' stond ik op 3 en bij 'getild gewicht' op nummer 15. Nu ben ik ook wel benieuwd hoe dit zit met de maand april, maar daar kom ik binnenkort achter. Ik vraag me trouwens af of jullie een keer een eetdagboek + sportdagboek willen zien van één week. Dus laat het me weten!

zaterdag 27 april 2013

Outfit

Goedemiddag. Jee, het is alweer meivakantie. Ik ga wel een beetje vakantie vieren, maar moet vooral erg veel voor school doen. Ik hoop dat ik het een beetje kan verdelen: 's ochtends aan school werken, 's middags wat leuks doen. Vandaag moest ik werken van 9 tot 1 en daarna was ik alweer vrij. Vanavond ga ik als het goed is naar Almere met vrienden om een filmpje te pakken en een drankje te doen. Leuk!

Gisteren had ik ook een leuke dag met de kinderen. We hadden eerst een gezellig ontbijt en keken op het digibord hoe de Koningsspelen geopend werden. Op onze school werd er gekozen om spelletjes te doen, in plaats van sport. Volgens mij hadden de kinderen het wel naar hun zin. 's Avonds was het tijd voor fitness en had ik ook een evaluatiegesprek. Ik ben weer gemeten en weer een kilo lichter in vergelijking met het laatste meetmoment van 2 april. Er leek eerst geen verandering in te komen, maar de laatste paar dagen merk ik toch verschil. Geeft me weer energie om door te gaan!

Blouse, rokje - H&M, sjaal, armbanden - eBay, oorbellen, schoenen - Primark

Caro Emerald - Tangled up (Lokee remix) (luister)

donderdag 25 april 2013

25 april

Ik wist helemaal niet dat het zulk lekker weer was vandaag, tot ik een half uurtje geleden voor 't eerst buitenkwam. Dat heb je als je een hele dag lesgeeft. Ik denk dat ik straks nog héél even met een boek op het dak ga zitten. Mijn geliefde dak, een van de fijnste plekjes die er is (als het warm is!). Het is nu ook heerlijk om hard te lopen of te skaten. Gisterochtend trok ik de skates alweer voor de derde keer aan. Ik vind het toch best leuk om een half uurtje te doen. Morgen vieren 1,3 miljoen kinderen de Koningsspelen op school. En wij doen er ook aan mee. 's Ochtends is er een ontbijt en 's middags zijn er spelletjes. Ik hoop dat het een leuke dag wordt!

dinsdag 23 april 2013

Food to love

Helleu. Aangezien ik niet veel boeiends te melden heb, maar even een praatje over onderstaande foto's. Vandaag lunchte ik met banaan-ei pannenkoekjes met wat bramenjam en rozijnen. Lekker! Heb jij ze wel eens gegeten? In het beslag deed ik ook een heel klein beetje melk en wat bloem, zo kon ik ze beter omdraaien. Ik houd echt van ontbijten en lunchen. En foto's van onbijt/lunch kunnen mij erg inspireren. Daarom kocht ik vandaag een pak met havermout. Nooit gegeten, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik las dat het lekker is met melk, banaan en kaneel, verwarmd uit de magnetron. Dat ga ik morgenochtend proberen! Ik moet ook meer variëren in mijn ontbijt en ik vind het wel leuk om weer wat nieuws te proberen. Als jullie tips voor me hebben van leuke blogs met ontbijt/lunch-ideeën, dan weet je wie je er blij mee kunt maken ;).



maandag 22 april 2013

Shoplog

Zoals beloofd, vandaag de shoplog met mijn aankopen van zaterdag. Het fotograferen van kleding is bij mij nooit een groot succes. Het lukt me maar niet om de kleuren van de kleding goed op de foto te krijgen. Wat ik eigenlijk duidelijk wil maken is: als het kledingstuk roze, groen of geel is, dan is het NEON! Eigenlijk had ik nog helemaal geen neon-kleurige items in mijn kast en daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Verder zie je ook veel printjes. Lekker vrolijk allemaal en perfect voor de zomer. Wat vinden jullie van mijn aankopen?

Neonroze t-shirt en sportbroekje - H&M, top met print, tshirt met print, sandaaltjes, ketting - Primark, neongroen blouseje - New Yorker, twee paar oorbellen - Six

zondag 21 april 2013

Outfit

Change of plans: vandaag een outfit, mórgen een shoplog. Vanochtend begon de dag prachtig met zon een een blauwe lucht met wat wolken. Ik ging niet naar de sportschool, maar koos ervoor om eventjes te gaan skaten. Mijn moeder nam laatst skates mee voor mijn zusje en die pas ik natuurlijk ook. Ik dacht: dat doe ik wel even, maar daar heb ik me mooi op verkeken. Ik heb het 25 minuutjes gedaan en vond het best leuk voor een keer, maar ik denk dat ik liever hardloop. Verder trok ik mijn nieuwe high-wasted jeans en t-shirtje van de Primark aan. Morgen zien jullie de rest van mijn aankopen. Straks ga ik nog even mijn kamer opruimen en vanavond gaan we barbecuën. Ik denk dat we gewoon binnen gaan zitten, want het zonnetje is weg!

High-wasted jeans, t-shirt, schoenen - Primark, blazer - H&M, oorbellen - Six, armbandjes - Italië

zaterdag 20 april 2013

20 april

Hee, hallo. Sorry voor mijn afwezigheid de laatste dagen, soms heb je gewoon even geen tijd. Hoe is jullie weekend? Toen ik vrijdagmiddag van stage thuiskwam, lag er een briefje op tafel. Mijn ouders waren bij buren verderop. Die hadden ons - en andere mensen - uitgenodigd om crêpes te komen eten. Dus ik liep het hoekje om en genoot van de twee crêpes met kaneel en kaas. Vervolgens sportte ik nog een uur en drie kwartier en daarna ging ik naar Jeffrey. Vandaag gingen we samen naar Almere om te winkelen! We waagden ons eerst maar in de Primark. Dit was de eerste keer voor mij dat het echt druk was. Ik heb dan ook ongegeneerd in de winkel staan passen, want een uur wachten in de rij voor de paskamers is niet aan mij besteed. Verder kocht ik ook nog dingen bij de New Yorker, H&M en Six. Tussendoor deden we ons tegoed aan een broodje beenham en gyros. We zijn allebei goed geslaagd! Verwacht dus morgen een shoplog op mijn blog.

Straks moet ik nog een avondje oppassen. Helaas is daar geen tv en ik zal het denk ik ook niet voor elkaar krijgen om internet te krijgen. Een saai avondje dus, en dag mag best een keer (maar liever niet te vaak).


dinsdag 16 april 2013

Outfit

Een outfitje! Ik had zin om foto's te maken en aangezien ik in het weekend geen tijd had voor outfitfoto's, nu dan maar.

Vanochtend maakte ik mijn demonstratieportfolio af. Ik besloot hem - toen het zonnetje nog scheen - maar wandelend te brengen naar het huis van mijn rayondocent. Ik belde gelijk aan, omdat ik wel even een praatje wilde maken. Ik vertelde haar dat het me niet gaat lukken om alles in te leveren in mei. Dit betekent dat ik niet in juni kan afstuderen. Ik heb gewoon nog net een paar weken meer tijd nodig om alles af te krijgen. Voor mezelf weet ik dit ook pas een paar weken.. Ik zat er nogal mee, omdat ik dacht dat ik de mensen om me heen zou teleurstellen. Maar niets is minder waar. Mijn ouders vatten het enorm goed op. Mijn vader zei dat ik altijd m'n best heb gedaan en dat die paar maandjes extra niets uitmaken. Én dat niemand er wat mee heeft te maken wanneer ik afstudeer. Dus ik was/ben erg opgelucht. Uiteindelijk zal het allemaal wel voor elkaar komen.

Blouse, schoenen - Primark, top - Nice Price, jeans - H&M, armbandjes - eBay, Italië, ketting - eBay

maandag 15 april 2013

Room update

It's mondayyy. Vanochtend ging ik weer 'vrolijk' verder met mijn demonstratieportfolio. Altijd een erg fijn werkje: vertellen waarom je bekwaam bent op alle gebieden. En daar voorbeelden bij geven.. én je ontwikkelpunten noemen. Morgen hoop ik het af te krijgen. Na een hele ochtend aan school werken, heb ik meestal geen motivatie meer om verder te gaan. Spelend met mijn haar kwam ik tot de conclusie dat een kappersbezoekje ook geen kwaad zou kunnen. Mijn dode puntjes zijn er weer af en het ziet er weer fris uit. Verder keek ik ook nog wat rond naar nieuwe spulletjes voor mijn kamer. Zomaar, omdat ik wat nieuwe kleurtjes wilde. Bij de Blokker kocht ik twee kaarsen in oranje pastelkleuren en een lichtroze kussen met ruches. Mijn oude kalanchoë verving ik voor een nieuwe, in précies dezelfde kleur als de kaarsen. Bij de Xenos vond ik zo'n houten letter. Die vond ik altijd al leuk. Alleen het plantje heb ik betaald. De rest kreeg ik van mijn moeder, die ik toevallig in het centrum tegenkwam. Dankje, mam!



zondag 14 april 2013

14 april

Hoi, hoi! Hebben jullie een fijn weekend gehad? Ik moest zaterdagochtend werken, tot 1 uur. 's Middags zou ik dus eigenlijk vrij zijn, maar helaas had ik nog iets wat gedaan moest worden. Omdat ik op vrijdagmiddag het werk van de kinderen niet heb kunnen nakijken, moest ik op zaterdag terug om dat te doen. Niet zo leuk in het weekend! Trouwens, de weeksluiting van vrijdag was ontzettend leuk. Ik kreeg er veel complimentjes over! De kinderen deden het echt goed. Gisteravond ging ik uit met Esmée en Daan. Eerst wat wijntjes drinken en gezellig kletsen en daarna lekker dansen in de Rede. Deze keer vond ik de muziek wel goed, erg dansbaar!

Vanochtend stond ik weer in de sportschool. De vijfde (!) keer deze week. En op zaterdag, toen ik niet in de sportschool was, heb ik ook niet stilgezeten. Ik ging hardlopen en mijn zusje stepte mee. Qua eten kan het beter, maar omdat ik veel beweeg is het wat minder erg om soms wat te cheaten. Deze week was het veel taart en de chipjes kon ik ook niet laten staan. Ach ja, ik ben vast niet de enige. Vanmiddag kwam m'n crushhh. We gingen telefoons kijken, want ik wil nu toch eigenlijk wel een mooie. Ik leef zo ongeveer zonder mobiel, wat misschien moeilijk voor te stellen is. Haha. En verder zaten mijn broertje en vader in spanning voor de tv met Ajax. Gelukkig maar dat ze hebben gewonnen!

Style of Eye & Tom Staar - After dark (Radio edit) (luister)

donderdag 11 april 2013

11 april

De week zit er weer bijna op, maar morgen moet ik nog even knallen. Met de kinderen van groep 5/6 heb ik namelijk weeksluiting. We hebben vandaag veel geoefend. En pfoei, dat kost best wat moeite. Want niet alle kinderen kunnen de hele tijd hun aandacht erbij houden.. Hoewel het van die stressmomentjes zijn, is het ook weer heel leuk. Ik ben echt benieuwd hoe het zal gaan. Verder heb ik vandaag ook mijn eindbeoordeling gekregen op mijn WPO. Een ruimvoldoende! Ik ben er erg blij mee. Op pedagogisch, interpersoonlijk, vakdidactisch en organisatorisch vlak had ik allemaal ruimvoldoende. Aan mijn samenwerking met collega's kan ik nog werken. En nee, dat was geen verrassing. Maar ik heb nog mijn hele leven om daaraan te werken.. toch?

Deze foto's zijn van afgelopen dinsdag, toen ik jarig was. De taart kreeg ik van Giedo. Hij is heel lekker! Ik wilde graag taco's eten en daarvoor had mijn moeder allemaal schaaltjes op tafel gezet, waarmee we ze konden vullen. En ook dat was smullen.

dinsdag 9 april 2013

21 jaar, met een slingertje in je haar

Goh, dan ben je ineens volwassen zeg. Niet dat ik me opeens echt volwassen voel, maar dat terzijde. Ik ben vandaag 21 geworden! En oh, wat voel ik me jarig. Ehm, nee. Nog niet helemaal. Ik ben gewoon aan de slag gegaan voor school vandaag. Ik heb een paar kleine cadeautjes gekregen: tijdschriften en een cadeaukaart én er schijnt nog iets te worden bezorgd. Zoals ik al eerder liet weten, mag ik en sieraad uitzoeken voor mijn 21e verjaaradg. Afgelopen zaterdag ben ik wel met mijn vader wezen kijken, maar we vonden niets. Er was gewoon te weinig keus. En ik wil niet zomaar iets kiezen, want het gaat om iets duurs. Dus daar wil ik goed over nadenken! Dus waarschijnlijk gaan we nog een keer naar de stad en hopelijk vind ik dan wel iets. Straks komt er nog een vriend om even gezellig te blijven eten. En als het goed is wordt er een kwarktaart meegebracht, yum! Daarna ga ik ook gewoon nog sporten. Een nieuw dansje voor hiphop en een nieuwe sh'bam, dat wil ik niet missen :)

Ik heb even fabulous verjaardagsfoto's gemaakt met mijn zusje. Zij kwam op het idee van de slingers. Wat mijn gedachten waren op de laatste foto.. ik ben er zelf ook nog niet helemaal achter.