donderdag 30 mei 2013

De Ardennen: dinsdag en woensdag

Gisteren las je over mijn eerste dag in de Ardennen en nu zal ik een stukje schrijven over de twee dagen erna. Op dinsdagochtend begonnen we met een ontbijt. Dat was gelukkig wel lekker en goed! De lunch overtrof dat nog. We mochten een half stokbrood zelf beleggen, lekker! 's Ochtends startten mijn groepje en ik met een oriëntatieloop. Dat was ongeveer 10 kilometer. We liepen door prachtige natuur. We moesten veel omhoog lopen. Op een gegeven moment kwamen we zelfs langs een riviertje. Dat was onbeschrijflijk mooi! Het was heerlijk om daar te lopen, maar je moest ook goed uitkijken. Langs de rivier was het heel smal en glad en de paadjes waren hobbelig door de grote wortels van de bomen. Na een paar uur hadden we het erop zitten en aten we onze stokbroodjes. Maar we waren nog niet klaar. 's Middags volgde het mountainbiken nog. Dat was zwáár, maar ik hield het wel goed vol. Het was enorm veel klimmen. Maar na al dat klimmen.. volgt natuurlijk de daling. Wat ging dat snèl, niet normaal. Het afdalen gaf echt een kick. We zijn zelfs door riviertjes heen gefietst. Mijn schoenen werden zeiknat; gelukkig was het weer heel goed die dag. Het mountainbiken was zelfs 20 kilometer. Je kunt je voorstellen dat we daarna behoorlijk moe waren. Het avondeten bestond uit aardappelen, wat wortel en kipfilet. Beter dan de dag ervoor. 's Avonds deden we vooral spelletjes. Ik deed mee met Set. Ik won 2 van de 3 potjes, ik houd echt van dat spel. En we deden Wie/wat ben ik. Ook daar won ik een ronde! Ik was het snelst met raden en dat terwijl ik Baltazar Gerards was..!

Op woensdag reden we naar La Roche. Tijdens de busrit kwam er ineens rook uit de bus. Heel veel mensen raakten in paniek, maar ik bleef best wel rustig. Er werd 'brand' geroepen, terwijl er niet veel aan de hand was. Gelukkig konden we daarna gewoon verder. We reden een stukje omhoog en stapten in een kano. Jammer genoeg was het niet zo warm en regende het een beetje, maar het was wel erg mooi. Na het kanoën (ik had een zeiknatte spijkerbroek) kleedden we ons om in de bus, die ons weer terugbracht naar Maastricht. En toen kon de reis worden voortgezet. Om kwart over 6 kwam ik aan in Dronten en zat het erop. Het waren echt mooie dagen!

Hier volgen de foto's van dinsdag en woensdag, ook weer in volgorde.

woensdag 29 mei 2013

De Ardennen: maandag

Hoi, hoi! Ik ben weer terug van drie hele sportieve, maar leuke dagen in de Ardennen. Ik heb in drie dagen behoorlijk wat foto's kunnen maken. Gelukkig maar, want de omgeving was echt prachtig. De dagen waren intensief, maar absoluut de moeite waard. Ik heb genoten.

Maandagochtend vertrok ik eerst met de trein van Dronten naar Zwolle. Daarna reisden we met de meeste mensen van Zwolle naar Utrecht en van Utrecht naar Maastricht. Dat was al een behoorlijke rit met de trein! Van daaruit zijn we verder met de bus gereisd naar Malmédy in de Ardennen. We legden onze koffers op de kamer, trokken sportkleding aan en waren klaar voor de eerste activiteit. Mijn kamergroepje en ik deden 's middags het touwenparcours en boogschieten. Het touwenparcours vond ik wel tof. Het was hoog in de bomen en je moest jezelf verplaatsen door je veiligheidstouwen steeds over te schakelen. Leuk om eens gedaan te hebben! Om half 7 moesten we eten. En ja, wat verwacht je van eten in een jeugdherberg? Precies, niet veel. Het was ook niet echt lekker.. een visje met een raar sausje, spinazie en linzen? We wisten eerst niet wat die witte dingetjes waren. Gelukkig lag er ook nog wat rauwkost om te eten. Na het avondeten besloten we even naar het dorpje Malmédy te lopen. Onderweg kwamen we een mooie boom met roze bloemen tegen waar ik foto's van iedereen heb gemaakt. En ik sta er zelf ook op, natuurlijk ;). In het dorpje leek eerst niks open, maar gelukkig vonden we toch een cafeetje. Teruggekomen in de jeugdherberg deden we nog even een spelletje, om vervolgens te gaan slapen. Ik vond het een leuke, geslaagde eerste dag.

Alle foto's staan op volgorde.

zondag 26 mei 2013

Ardennen

Morgenvroeg vertrek ik naar de Ardennen! We moeten eerst zelf naar Maastricht reizen en gaan vanaf daar met een bus. Het wordt mijn laatste reis die ik met de pabo meemaak. In april 2011 ben ik met school naar Zweden geweest. Ik vond dat echt een hele mooie ervaring! We zijn daar naar een special needs school geweest, hebben macaroni gekookt boven op een berg met prachtig uitzicht en bezochten ook een middelbare school. In april 2012 ging ik naar Berlijn. Dat was al mijn derde keer, maar het was absoluut nog steeds leuk. Ik heb het gevoel dat ik de stad nu best goed ken. We hebben veel gezien daar en ook leuke dingen gedaan (o.a. een lesje ballroom, een concentratiekamp bezocht en winkelen natuurlijk). Nu ga ik dus naar de Ardennen. Dit keer geen scholen bezoeken of shoppen, maar diehard survivallen! We hebben een touwenparcours, gaan mountainbiken en kajakken. We verblijven in een jeugdherberg. Ik heb er best veel zin en ben ook wel heel benieuwd of het wat gaat worden. Woensdag kom ik weer terug ;).

Zweden, 2011


Berlijn, 2012

zaterdag 25 mei 2013

xo xo

Help, help. Kan de zomervakantie niet toevallig vandáág nog beginnen? Ik denk dat ik een behoorlijk stressvolle maand tegemoet ga, helaas. Ik moet nog twee grote opdrachten voor school doen en intussen zijn er al klasgenoten geslaagd. Ik doe er langer over, maar ook ik moet het op een bepaalde datum afhebben. En daar heb ik nog maar een paar weken de tijd voor. Normaal doe ik in het weekend liever niets voor school, maar nu ontkom ik daar niet aan. Vandaag heb ik een paar uurtjes iets gedaan, nadat ik klaar was met werken. En morgen ga ik maar weer verder, denk ik. Daarnaast moet ik rekening houden met ontzettend veel dingen die er nog even 'tussendoor' komen. Aankomende maandag t/m woensdag zit ik in de Ardennen met school. We gaan survivallen, mountainbiken en kajakken en verblijven in een jeugdherberg. Ik heb er best zin in, gelukkig gaat het ook al wat beter met mijn knie. Maar je hebt ook een vergadering hier, rapportgesprekken daar en ik ga nog mee op kamp met groep 6. Oef.., ik zal echt een strakke planning moeten maken en dat is echt niet mijn ding. Ik zal ook echt minder tijd hebben voor mijn blog, dat merk ik nu al. Ik hoop dat jullie dat snappen. Waarschijnlijk zullen veel van jullie ook wel druk zijn met school!

Laatst vroeg ik jullie nog om leuke series. Uiteindelijk koos ik toch maar voor Gossip Girl. Toen die serie net begon, keek ik het nog mee op tv. Ik denk dat ik een à twee seizoenen ongeveer heb gevolgd. Een tijd geleden wilde ik ergens verder gaan, maar ik had geen idee meer waar ik gebleven was. Dus ik ben nu maar gewoon helemaal opnieuw begonnen en ik heb er geen spijt van! GG heeft lekker veel seizoenen, dus daar kan ik een hele tijd mee vooruit. Fijn!

dinsdag 21 mei 2013

Flashback: Paris

Wat moeten we nou met dit weer? 't Schijnt een van de koudste lentes in tijden te zijn. I don't like.. Het bevordert nou ook niet echt de motivatie om te bloggen. 't Is zo donker om foto's te maken! Gelukkig heb ik een behoorlijk fotoarchiefje waar ik nog wel eens leuke foto's vandaan kan halen. Ik bedacht me dat ik nog een heel groot aantal foto's heb van Parijs. Daar kan ik er best nog wat van laten zien. Het was toen koud, maar de zon scheen in ieder geval, in tegenstelling tot nu. Een slechte lente is in ieder geval geen garantie voor een slechte zomer, heb ik gelezen. Nog even geduld hebben dan maar ;).


zondag 19 mei 2013

Outfit

Genieten jullie ook van een lekker lang weekend? Ik had het vrijdagavond en gisteravond erg gezellig. Mijn lieve vriendinnetje Daphne is teruggekomen uit het buitenland en op vrijdagavond zag ik haar eindelijk weer na zes en een halve maand! We hebben gezellig bijgekletst en meer dan 1000 foto's gekeken, geloof ik. Gisteravond ging ik met Daphne, Giedo en Vincent naar The Great Gatsby in Almere. Ik vond het een leuke film, maar ook wel weer apart en anders. Maar 'n keer iets anders kan juist erg leuk zijn :). Vanochtend skeelerde ik nog een rondje en ik moet nog de finale kijken van The Vampire Diaries. Oh oh, veel leuke series komen weer aan hun eind. Ik volg/volgde o.a.: The Vampire Diaries, The Lying Game, Pretty Little Liars, Revenge, Girls en The Carrie Diaries. Wie weet een leuke serie om hieraan toe te voegen? Vertel me welke serie en waarom!

Jeans, top, ringen - H&M, schoenen - Primark, oorbellen, armband - eBay