zondag 23 februari 2014

# 015 - Instagram - week 08

Jaaaa, de vakantie is begonnen! Afgelopen week was weer een prima week. Ik kon de kinderen vertellen dat ik mocht blijven en daar waren ze erg blij mee, haha. Op woensdagmiddag ging ik nog het dorp in en kocht ik wat leuke make-upjes en schoolspullen. Ik deed weer GRIT Strength, cardio en kracht, hiphop en buikspierkwartier in de sportschool. Daarentegen heb ik echt bizar veel gesnoept.. oeps, haha. Gisteren maakte ik eindelijk weer eens outfitfoto's en pakte ik mijn koffer in. Ik kreeg mijn telefoon binnen en mijn vader zijn iPad air! Die wilde hij echt al meer dan een half jaar en nu bestelde hij hem eindelijk. Ook handig voor op vakantie natuurlijk. Over een paar uur is het zo ver. Dan rijden we naar Eindhoven om daar met het vliegtuig naar Barcelona te gaan! Aaaaaaah, exited!

Ik kan helaas niet of nauwelijks bloggen als ik op vakantie ben. Máár je kunt me wel volgen op Instagram, want daar wil ik wel veel foto's opzetten! Je kunt me volgen @denisekoopmans.



Een cityguide downloaden voor Barcelona. Super handig! ✗ Oh Italiaans ijs.. dit was zó goed. ✗ Krullies!


Throwback, Londen 2011. Camden Town, love it! ✗ Hoisin kip.. mmmmm. ✗ Nieuwe make-up.


Ik kreeg van Optimel een pakket, omdat ze zagen dat ik er positief over had geschreven! ✗ Lekker nakijken met thee en pepernoten terwijl de kinderen aan het gymmen zijn. ✗ Throwback, ik was hier denk ik 10.


Het is de middag voor de vakantie, dus kijk ik met de kinderen een filmpje! ✗ Outfit of the day. ✗ Lekker lunchen op zaterdag.


Face of the day. ✗ M'n havermout koken.. ik kan het een hele week niet eten (help), haha. ✗ We're happy!

zaterdag 22 februari 2014

Outfit

Hè, hè. Eindelijk kon ik weer eens outfitfoto's maken! Vorige weekenden waaide en regende het, dus toen moest ik 't helaas overslaan. Ik ben héél blij nu, want ik heb vanochtend mijn nieuwe telefoon binnengekregen. Zoals de meesten van jullie weten, was mijn Huawei in de wc gevallen. Ik dacht dat hij het nog deed, want ik kon mijn apps nog gebruiken. Maar ik kon niet meer bellen en ook niet buitenshuis internetten, dus moest ik er toch aan geloven. Ik bestelde 'm woensdag en gelúkkig heb ik hem nu, want ik wil in Barcelona graag snel m'n Instagramfoto's met jullie delen! Vandaag ga ik mijn koffer inpakken en mijn kamer opruimen. Morgenavond vliegen we pas, dus kan ik overdag nog even rustig aandoen en mijn Instagramweek laten zien, haha. Allemaal een fijne zondag!

Top - New Yorker / Cardigan, armbanden, ketting - Primark / rokje, schoenen - H&M

donderdag 20 februari 2014

Optimel pakket

Gistermiddag werd ik blij verrast door twee mannen aan de deur. Ze overhandigden me het Optimel-pakket. Ik heb dit pakket gekregen, omdat ze zagen dat ik positief over Optimel had geschreven. Hoe leuk is dat?! Ik ben er ook écht fan van, dus het is super leuk om dan zo te worden verwend. Ik eet het eigenlijk elke dag.. Optimel Griekse stijl eet ik altijd na het sporten en de yoghurt vaak bij mijn ontbijt. Ik kreeg niet alleen de kwarkjes, maar ook nog hele leuke schaaltjes, lepels en een krijtbordje. Ik vond dit wel even een fotomomentje waard, dus zie hier.

Rather Be - Clean Bandit & Jess Glynne (luister)

woensdag 19 februari 2014

19 februari

Hello today. Hoe is het met jullie? Met mijn prima in ieder geval. In m'n klasje gaat het lekker. Deze week werken de kinderen vooral veel op eigen niveau en minder uit de methode. En dat is wel eens fijn voor ze! Het digibord doet het na veel kuren nu dan eindelijk! Dus we doen veel galgje en memory op het bord, super leuk. Er is zo veel te vinden! Zo zet ik ook wel eens een time timer op het bord die je zelf kunt instellen; zo kunnen de kinderen zien hoe lang ze moeten werken. Of ik gebruik bijvoorbeeld schrijflijnen voor de schrijfles, handig! Vanmiddag was ik vrij en kocht ik wat afgeprijsde make-upjes bij het Kruidvat en Trekpleister. Ook kocht ik bij de Hema nog wat spulletjes voor in de klas. Nog twee dagen werken en dan is het al vakantie.. aaaah!

zondag 16 februari 2014

# 014 - Instagram - week 07

Vorige week schreef ik al dat ik een goede week had.. maar deze week was natuurlijk nóg beter. Want ik weet nu gewoon dat ik een baan heb! Ik had weer fijne dagen met de kinderen en op vrijdag werkte ik hard met de IB'er samen. Op zaterdag begon ik mijn ritueeltje met een lekker ontbijtje en keek ik The Carrie Diaries in bed. Ik trakteerde Estelle en mij op broodjes bij de Hema, gezellig! 's Avonds sprak ik af met Huy. We gingen naar Mizu in Zwolle. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar ik vond het erg leuk daar. Gezellig kletsen en snacken, haha! We zijn zelfs nog even in de Rede geweest, maar er werd techno gedraaid en dat is dus níet mijn ding. Maar desondanks een leuke avond. Vandaag doe ik lekker lui in mijn onesie. En vanmiddag loop ik nog een rondje hard. En 's avonds kijk ik dan nog moordvrouw. Ik vind dat echt een superleuke serie!


Hmmm, zelfgemaakte pompoensoep van mijn vader, een salade en Italiaanse bollen. ✗ Deze foto was nog van vorige zaterdag. Denise en eten.. ✗ Deze cupido's maakte ik met de kinderen. Ik vind de linker vooral heel creatief, dit jongetje maakte er gewoon een indiaantje van, haha!


Oh, dit is ook heerlijk voedsel. Rijst met boontjes, varkensvlees en zelfgemaakte pindasaus! ✗ Hi! ✗ Denise de theeleut. Apple pie thee, zo lekker!


Een oude outfitfoto van september 2012. ✗ Erwtensoep met brood op donderdag. ✗ Selfie.


Zaterdagochtendritueel. ✗ En nog een oude outfitfoto, oktober 2012. ✗ Lekkere broodjes bij de Hema, rosbief en kip/ei.


Op zaterdagavond snak ik naar slecht voedsel.. hemels, hehe. ✗ Ook op zondag m'n havermout. Met een veel te makkelijke Zweedse puzzel..

zaterdag 15 februari 2014

Ik heb een baan!

Jaaaaaaaaa! Ik heb een baan! Yes :D. Velen van jullie wisten al dat ik kans maakte om te blijven op de school waar ik aan het invallen was. Ik zou 3 weken invallen, samen met nog een andere meid. Ik had een groep van 15 en zij ook. Op donderdag kwam de interim directrice bij mij een les observeren. Ik had er wel een goed gevoel over en zou vrijdagochtend horen wat ze ervan vond. Maar ik zat nog niet of ze zei: 'Je bent het geworden!'. Wauw.. wat was ik blij! Het was ook heel onverwacht, ik had niet gedacht dat ik het nu al zou horen. Maar natuurlijk wilde ik dit. Ik heb twee heerlijke weken met de kinderen gehad. Ik heb de rust teruggebracht bij ze en geprobeerd om opnieuw structuur aan te brengen. En nu heb ik nog een grote klus in het vooruitzicht. Ik moet het niveau van de kinderen omhoog brengen. Er wordt dus erg veel van me verwacht, maar dit is wel een grote uitdaging die ik graag aanga. Op vrijdag ben ik met de intern begeleider heel hard aan de slag geweest om zicht te krijgen op de niveaus van de individuele kinderen. Voor volgende week hebben we een aangepast programma.. we stappen even af van de methodes en geven de kinderen werk op hun eigen niveau, zodat ze weer eens succeservaringen hebben en zien dat ze iets wél goed kunnen. Sowieso heb ik nu voor een lange periode 5 werkdagen per week. Er is wel iemand met ziekteverlof, maar ze hebben nog geen idee wanneer deze persoon terugkomt.

Vandaag ben ik even met Estelle naar het dorp geweest. We hebben gezellig bij de Hema broodjes gegeten en ik heb nog een paar spulletjes aangeschaft voor in het klaslokaal. Vanavond ga ik met een vriend van de sportschool gezellig ergens iets drinken. Over één week gaan we al naar Barcelona. I can't wait!

woensdag 12 februari 2014

12 februari

Hoi! Hoe is jullie week? Ik zit nu op de helft van m'n drie weekjes lesgeven. En het is nog steeds erg fijn! De kinderen werken goed en hebben het fijn in de klas. Wel moet ik kinderen soms op hun gedrag aanspreken, maar dat hoort erbij. Ik merk wel dat de lesstof moeilijk is voor het overgrote deel van de groep. Áls ik mag blijven, dan wordt dat een enorme uitdaging. Het is namelijk de bedoeling dat het heel hard gewerkt gaat worden aan het niveau van de kinderen, omdat dat nu echt onder de maat is. Natuurlijk ga ik me daarvoor inzetten, maar ik besef me dat het een hele verantwoordelijkheid is. Verder ben ik ook gewoon lekker aan het sporten deze week en probeer ik af en toe de Olympische Spelen te kijken, zoals nu! Liefs.

zondag 9 februari 2014

# 013 - Instagram - week 06

Afgelopen week was een topweek voor mij en jullie hebben kunnen lezen waarom! Ik wilde jullie allemaal nog bedanken voor de enorm lieve berichtjes die ik van jullie kreeg. Het voelt heel bijzonder om een nieuwe klas te beginnen in een nieuw lokaal. En het geeft zó veel voldoening wanneer kinderen de dag een 'biljoen' geven, omdat ze zo fijn hebben gewerkt en het zo goed ging. Na een week voelt dit al echt als mijn klasje, hoewel ik natuurlijk nog geen zekerheid heb of ik blijf. In ieder geval heb ik nog twee hele weken! De sfeer in de school is ook heel leuk. Vrijdags was er bijvoorbeeld een borrel met superveel lekkere hapjes. Ook mijn weekend was leuk. Gisteren hebben we eerst bij mij thuis gezeten met Daphne en Giedo, onder het genot van appeltaart, veel chocola en malibu colaatjes. Daarna was het tijd om naar De Rede te gaan (de derde week op rij voor mij.. haha). De muziek vond ik zelf heel goed en we hebben gedanst tot de lichten weer aangingen. Heer-lijk. Daphne en ik bleven toen bij Giedo slapen en 's ochtends kregen we ontbijt op bed. Perfect toch? En oh ja, dan nog over mijn telefoon. Die heeft afgelopen vrijdag een ontmoeting met mijn plas overleefd. Echt zoiets waarvan je denkt dat het jou nooit zal overkomen.. maar wel dus! Hij zat in een zak van mijn blazer en viel eruit toen ik opstond. Ik had de hoop al opgegeven, maar toen ik thuiskwam bleek dat mijn vader hem in een bak met rijst had gelegd en hij het nog deed! Het rare is alleen dat ik niet kan bellen.. mijn apps en internet doen het nog wel. Dus hopelijk kan dat worden opgelost. Anyways.. hier de foto's!

Volg me @denisekoopmans.


M'n lunch op zondag: bosvruchten yoghurt, bevroren bosbessen, rozijnen, muesli en cruesli met chocola. Verveelt nooit. ✗ Selfie. ✗ Little me!


Foto van de dag. ✗ Oh, wat was deze zuurkoolschotel lekker.. Bovenop aardappels met kaas; eronder gehakt, spekjes, zuurkool, banaan en ananas. En dan een lading appelmoes erbij. Ik at hier echt veel te veel van. ✗ Schrijfschriftjes nakijken. Als je je afvraagt wie die leuke vogel is.. dat is Raaf van Huisje Boompje Beestje.


Happy me! ✗ Nog 'n selfie dan. ✗ I love saturday mornings. The Vampire Diaries kijken met m'n heerlijke ontbijt.


Ik drink niet heel vaak koffie, maar dat zou ik eigenlijk wel moeten doen met zo'n geweldig apparaat in huis. Een druk op de knop en er staat een heerlijke cappuccino voor me klaar. ✗ Italië 2012. ✗ Schaamteloze toiletselfie 2.0. Mogen er nog vele volgen.


Wat moeten Daphne en ik zonder Giedo? Ontbijt op bed. Yummie! ✗

zaterdag 8 februari 2014

Mijn favoriete outfits van andere bloggers

Op deze druilerige zaterdag waag ik me niet buiten om outfitfoto's te maken. Daarom leek het me eens leuk om mijn favoriete outfits te laten zien van blogs die ik heel graag volg. Deze bloggers inspireren mij met hun outfits en de outfits die ik heb uitgekozen zou ik allemaal ook zelf kunnen dragen! Ik vind het leuk dat deze bloggers allemaal een eigen, herkenbare stijl hebben.

Nu ben ik benieuwd welke bloggers jou het meest inspireren met hun outfits?!


Janne.


Nanne.


Janine.


Laura.


Sarah.

woensdag 5 februari 2014

Goed nieuws!

Ik ben helemaal blij! Ik zal even uitleggen waarom. Afgelopen zondag werd ik gebeld om in te vallen. Maar niet voor een of twee dagen, maar voor 3 weken. Meestal zeg ik best snel ja, maar de man aan de telefoon had helemaal geen informatie over de groep en ik moest er wel 3 weken voor staan. Toch zei ik ja! Het is een groep 4 in Lelystad. Toen ik op de school aankwam, bleek dit het geval: de groep bestond uit 30 kinderen (hier en daar wat gedragsstoornisjes.. en veel drukte in de klas). Maar er was geld vrijgekomen om deze groep in tweeën op te splitsen. Nu kreeg ik daar de helft van en een andere meid de andere helft. Op maandag kon hier nog niets over worden gezegd, omdat eerst de ouders moesten worden geinformeerd. Wel hadden we allebei met beide groepen gewerkt, om te kijken waar onze voorkeur lag. Op dinsdag startte ik met een groep van 15 kinderen in een heel nieuw klas lokaal. Bijzonder! Het voelt echt speciaal, om zo te beginnen met eigenlijk een 'nieuwe' groep. Maar ik kan zeggen dat ik er ontzettend blij mee ben. Ik probeer de structuur weer terug te brengen in de klas. Veel complimentjes geven, veel afspraken maken en zorgen dat er goed gewerkt kan worden. En tot nu toe gaat dat enorm goed. Nu zit er ook nog een staartje aan.. een van ons (dus ik of de andere invaller), kan na de voorjaarsvakantie blijven. Dus dat is erg spannend! Dat zou betekenen dat ik tot aan het einde van de zomer vijf dagen per week werk heb en een eigen groep! Maar eerst wil ik zelf meemaken hoe ik deze drie weken vind gaan. Ik merk dat iedereen voor me klaarstaat en dat de kinderen het fijn vinden bij mij in de klas. Ik heb het wel gelijk heel druk, want de klas moet nog gezellig gemaakt worden, het digibord moet nog worden aangesloten en er missen nog veel materialen. Gelukkig ben ik redelijk flexibel, haha. Ik kan alleen maar hopen dat het zo goed blijft gaan als nu!

zondag 2 februari 2014

# 012 - Instagram - week 05

Another week has passed! Afgelopen week werkte ik weer vier dagen. Op maandag en woensdag was ik in een groep 6 in Dronten, op donderdag in een groep 5/6 in Almere en op vrijdag in een groep 5/6 in Swifterbant. De groepen in Dronten en Swifterbant waren ontzettend leuk. Ik zette een soort beloningssysteem in wat heel goed werkte en waardoor de sfeer in de klas heel goed was. Dat was fijn! Maar in Almere werkte dat niet helemaal.. het was een chaos. Maar goed, ik leer van elke nieuwe dag! In het weekend zit ik altijd lekker te lanterfanten. Ik heb gisteren een film gekeken bij Giedo en we zijn uitgeweest. Vanmiddag kijk ik misschien nog mee met voetbal en is het tijd om na twee weken eindelijk weer eens mijn hardloopschoenen aan te trekken. Fijne zondag!

Volg me @denisekoopmans.


Mijn zusje had haar vormsel in de kerk op zondag. ✗ Mijn opa en oma's kwamen daarom op visite, dus taart! ✗ Mijn moeder had deze heerlijke wraphapjes gemaakt met forel, surumi, avocado, gemengde sla en ravigottesaus. Echt een aanrader!


's Avonds aten we Chinees. I love Chinese food. ✗ Een watervalvlecht, dit wil ik weer eens doen! ✗ Op dinsdag was ik vrij.. dus ontbijten met havermout, natuurlijk.


OOTD. ✗ Een middagsnackje: vruchtenyoghurt met bosbessen en muesli. ✗ De ingrediënten voor m'n havermoutpap.


Duckface on another level. ✗ Deze vind ik stiekem wel heel schattig.. ik vond dat pakje geweldig! ✗ Lekker The Vampire Diaries kijken om het weekend mee te beginnen.


Italië, afgelopen zomer. ✗ Mijn uitgaansoutfit.