donderdag 30 oktober 2014

Food, food, drinks and food

Ik bedacht me ineens dat ik nog een heleboel (ik wilde bijna helebool typen) foodfoto's heb van mijn vakantie in Toscane. Ik had deze nog niet met jullie gedeeld. Dus hoog tijd dat ik dat maar eens doe. Je ziet: pizza, koffie, ijs, gevolgd door: pizza, koffie, ijs. En als afwisseling wat fruit, snoepjes en nootjes. Vakantie in Italië is een aanslag op je calorie-inname, maar genieten is het wel. Ik zal er verder niets meer aan toevoegen. Kijk en probeer je te beheersen om niet de voorraadkast te plunderen, nadat deze foto's je onder ogen zijn gekomen. xx

woensdag 29 oktober 2014

Een kijkje in mijn klas

Juf Denise laat 'r klasje zien! Het leek me leuk om een keer met jullie een keer een sneak peak te geven van mijn klasje. Mijn werkomgeving, vijf dagen per week. Een klaslokaal is toch een beetje een eigen plekje. En deze klas voelt helemaal best wel 'eigen', omdat ik er vorig jaar halverwege binnenkwam toen het nog helemaal moest worden ingericht. En dat mocht ik zelf doen! Ik ben niet zo van de tierelantijntjes. In mijn klas hangen wat tekeningen aan de muur en staan er wat knutsels op de vensterbank. Verder zijn de missie en de regels zichtbaar en heb ik wat woorden op het bord hangen. Potloden, scharen en lijm staan netjes in de kast, schriften liggen in lades. Op maandag maakte ik wat foto's aan het eind van de middag, toen ik een tekenles gaf. We tekenden mummies en ze werden zo leuk! Een kind vroeg of het ook een foto van mij mocht maken. Zelf vond ie 't goed gelukt en gelijk had hij. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om de foto's te zien!

zondag 26 oktober 2014

Nieuwe laptop

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik sinds kort in het bezit van de HP Pavilion 17-f040nd. Ik wilde al een lange tijd een nieuwe laptop, maar nu besloot ik het eindelijk maar eens écht te doen: een nieuwe kopen. Ik was mijn vorige laptop echt helemaal zat. Het foto's op mijn laptop plaatsen ging steeds langzamer. Soms moest ik het tot frustratie drie keer opnieuw proberen. Bovendien bleek de poort van mijn laptop ook kapot te zijn, waardoor ik héél langzaam internet had. Muziek luisteren en een internetpagina bekijken? Dat was al teveel gevraagd, hij haperde continu. Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Ik wilde een weloverwogen keuze maken, dus vroeg ik advies aan vrienden van me. Zelf heb ik namelijk geen verstand van wat goed is en wat niet. Uiteindelijk heb ik besloten om de HP Pavilion 17-f040nd te kopen. Deze laptop leek geschikt om foto's te bewerken en daar zocht ik naar. Ik heb de laptop nu bijna een week en ben ontzettend tevreden. Ik downloadde Photofiltre en Photoline om mijn foto's te kunnen bewerken en dat ging razendsnel. Bovendien kan ik nu weer snel internetten en gerust drie verschillende dingen tegelijk doen. Wat een verademing! Er staat Windows 8.1 op mijn laptop en dat is natuurlijk even anders dan Vista. Maar op zich valt het mee, er zit gewoon een bureaublad op. Ik moet ook nog veel ontdekken, hoor. De laptop is 17,3 inch. Een groot scherm vind ik namelijk heel fijn. De laptop is rond de 3 kilo, dus niet zo zwaar. En oh ja, nog een heel groot pluspunt: de laptop heeft een Beats Audio-systeem. Wauw, het geluid is fantastisch! Als er nog dingen zijn die je wilt weten, vraag het me gerust. Hebben jullie een fijne laptop/computer?

# 046 - Instagram - week 43

Hoi :). En weer is er een herfstig weekje voorbij gegaan. Ik had een fijne week met de kinderen in de klas. We knutselden taartpuntjes (en die werden móói), de kinderen maakten een goede begrijpend lezen toets en ze kregen een nieuwe plek. Op woensdagmiddag had ik leerkring, voor de tweede keer. Samen met de andere leerkrachten die nog maar kort op de school zitten waar ik werk, gingen we naar een bijeenkomst voor startende leerkrachten. Deze bijeenkomst was meer waardevol dan de vorige. We spraken over ons persoonlijk ontwikkelingsplan en gaven elkaars kernkwaliteiten aan. Dat was leuk. Toen ik woensdagmiddag thuiskwam, kon ik mijn nieuwe laptop uitpakken! Vorig weekend hakte ik de knoop door: ik ging eindelijk een nieuwe laptop kopen. Ik was mijn oude laptop echt helemaal zat. Ik kon niet eens internetten en muziek luisteren zonder dat het ging haperen. Ik heb de HP Pavilion =17-f040nd gekocht. Ik heb geprobeerd de beste keuze te maken met advies van vrienden van me. Deze laptop is heel erg geschikt voor foto's bewerken, en dat heb ik al wel gemerkt! Verder sportte ik vier avonden in de week en plofte ik vrijdagavond lekker op de bank voor de battles van TVOH. Op zaterdag maakte ik outfitfoto's én maakte ik foto's van een gezin. Echt superleuk om te doen! Dit was de tweede keer dat mensen me vroegen om foto's van ze te maken. Gisteravond kletsten Daphne, Giedo en ik lekker bij en gingen we naar Flevodanceland. Dat was een beetje een aanfluiting. De dj's waren gewoon niet goed, de nummers liepen niet goed in elkaar over, waardoor je vaak stil stond. Uiteindelijk zijn we best vroeg weggegaan. Jammer, maar verder was het wel gezellig! Ik hoop dat jullie een fijne week hebben gehad, liefs.

Je kunt me volgen op @denisekoopmans.


M'n broertje en ik, ik vind deze foto geweldig. ✗ Op zondag wandelden we in het bos en kwamen we mooie paddenstoelen tegen! ✗ Kusje.


Taartjes knutselen met de klas. ✗ Oktober, 2013. ✗ Beef Shanghai, zo lekker.


Oktober, 2013. ✗ Ajax - AC Milan, oktober vorig jaar. ✗ Aaaaaah! Ik ben hier zo blij mee.


Oktober, 2013. ✗ Ik heb een kind in groep 5 dat beter Engels kan dan ik in de eerste klas. Zo bijzonder! ✗ Happy friday.


Lachen die traktaties. ✗ Details. ✗ Een smoothie van bosbessen en gojibessen en een beker thee na het sporten.


- ✗ OOTD. ✗ -


Mijn broertje kookte voor het eerst voor ons gezin. Heerlijke lasagne! ✗

Gabriella Massa & O'G3NE - I See Fire (luister)

zaterdag 25 oktober 2014

Outfit

Hi saturday! Het is weer tijd voor m'n outfit van vandaag. De blazer heb ik al wat jaartjes (ook in okergeel en wit) en ik vind hem nog steeds leuk. Een mooie herfstkleur! En de ketting van eBay vind ik er perfect bijpassen. Straks heb ik nog een fotografie-opdrachtje. Ik ben gevraagd om foto's te maken van een gezin, tof :). En vanavond ga ik met Giedo en Daphne naar Flevodanceland. Daar heb ik ook veel zin in! Ik ben verder heel erg blij, want ik heb een nieuwe laptop voor mezelf gekocht! Ik ga er binnenkort wel wat meer over vertellen, met foto's erbij. Geniet van je weekend.

Blazer, t-shirt - H&M / schoenen, jeans - Primark / ketting - eBay

Calvin Harris & Ellie Goulding - Outside (luister)