zondag 30 augustus 2015

# 086 - Instagram - week 35

En dat was alweer werkweek nummer 2. Ik ben alweer helemaal terug in het ritme. Mijn werkweek zag er vrij normaal uit, ik had gelukkig niet zoveel dingen ernaast. Op woensdag kwam de adjunct naar een les van mij kijken. We hebben een nieuwe methode voor technisch lezen op school en hij wilde graag zien hoe ik die gebruikte. Ik vond de les goed gaan en kreeg het mooie compliment dat ik het digibord optimaal had gebruikt. Net als de week ervoor, sportte ik op vier avonden. Heel erg fijn. Ik zit nu een beetje in twijfel, want volgende week begint Expeditie Robinson weer, en ik vind het zo gezellig om naast mijn broer en zus op de bank te zitten, haha. Een sportavondje minder dan, of op een andere dag.. hmm. Op zaterdag maakte ik outfitfoto's, dronk ik met mijn zusje en Huy ijskoffie's bij de Hema en zat ik 's avonds heerlijk te smullen van al het lekkere eten dat Giedo had gemaakt voor zijn barbecue. We besloten om daarna niet uit te gaan, maar een filmpje te kijken. We keken een stukje van Mad Max.. maar echt, wat is dat voor een film? Ik kon er na 20 minuten niet meer naar kijken. We gingen verder met de film I Origins en dat vond ik wel een mooie film om te zien. Straks komen mijn opa en oma's en ga ik genieten van lekkere taart en heel veel hapjes die mijn moeder heeft klaargemaakt. Fijne zondag nog!


Tafelberg. ✗ Love this colour. ✗ Chinees, yum.


OOTD op maandag. ✗ Outfit van zaterdag. ✗ -


Details. ✗ OOTD op dinsdag. ✗ Bo Kaap, Kaapstad.


OOTD op woensdag. ✗ Bring me back. ✗ Just happy.


OOTD op donderdag. ✗ Knysna Heads. ✗ Mei, 2015.


OOTD op vrijdag. ✗ Kruger Park. ✗ Tekenen op vrijdagmiddag!


OOTD. ✗ Details. ✗ IJskoffie's bij de Hema!


- ✗ BBQ @ Giedo's.

Charlie Puth & Meghan Trainor - Marvin Gaye (Boehm Remix) (luister)

zaterdag 29 augustus 2015

Outfit

Yay, het is nog eventjes zomer dit weekend, hihi. Gek weer ook altijd in Nederland. In mijn outfit zie je mijn nieuwe hakken die ik laatst bij de Primark kocht en een kimono die ik in Zuid-Afrika in een leuk boetiekje had gevonden. Ik vind kimono's zo leuk! Ik heb weer een lekker weekje achter de rug en ga nu genieten van het weekend. Vanmiddag spreek ik af met Huy en vanavond ga ik met Daphne en Giedo barbecueën. Misschien gaan we nog uit daarna, daar ben ik altijd wel voor, hehe. Morgen komen mijn opa en oma's om mijn moeders verjaardag nog te vieren. Dus een gezellig, sociaal weekendje. Ik wens jullie ook een fijn weekend. Liefs!

Shorts, schoenen - Primark / kimono, ketting - Zuid-Afrika / t-shirt - H&M

dinsdag 25 augustus 2015

Zuid-Afrika: onze verblijven, deel 2

Hier volgt deel 2 van onze verblijven in Zuid-Afrika. Deel 1 vind je hier terug. Zoals je daar kon lezen, verbleven we in Zuid-Afrika in wel 14 verschillende lodges en hotels! In deze post staat een van mijn favoriete verblijven. Dat was Bonamanzi Game Reserve. De lodge zelf was niet verbluffend, maar het park daarentegen. Dat was fantastisch! Dieren liepen er vrij rond, er lagen zelfs krokodillen. Bovendien was het in the middle of nowhere, en dat geeft toch wel een bijzonder gevoel. Mvubu Falls ligt trouwens in Swaziland. In Swaziland zijn we een middag en ochtend geweest. Swaziland is een apart land dat in Zuid-Afrika ligt, het is een koninkrijk. Onderaan de post kun je zien op welke plekken deze drie verblijven waren. Let's have a look.

Mvubu Falls lodge - Swaziland



Bonamanzi Game Reserve - Hluhluwe








The Saffron House - Salt Rock



maandag 24 augustus 2015

Outfit

Deze outfit droeg ik afgelopen zaterdag, toen ik in Zwolle was. Wat een heerlijk dagje was het toen! Lekker door de stad slenteren en in een parkje liggen. Het is een simpel outfitje, maar fijn om te dragen. De slippers nam ik, gelijk nadat mijn moeder ze had gekocht, van haar over. Ik vind ze heel tof en ze zijn natuurlijk ook lekker comfortabel. Het kettinkje is handgemaakt en kocht ik in Zuid-Afrika. Wat vind je van mijn outfit?

Gestreepte top, ringen - Primark / shorts - New Yorker / slippers - C&A / ketting - Zuid-Afrika

zondag 23 augustus 2015

# 085 - Instagram - week 34

Hoi! Afgelopen week was mijn allereerste werkweek in groep 6. En het was fijn, echt een goede week. Ik zat eigenlijk gelijk wel weer in het ritme. We sloten de week af met stap voor stap minions tekenen, super leuk. Ik sportte vier keer deze week, en ook dat was erg fijn. De GRIT Strength van dit moment vind ik echt heerlijk om te doen. Op woensdag kreeg ik trouwens mijn nieuwe TRIANGL bikini binnen. Zoals je misschien weet, kreeg ik een paar maanden geleden een bikini van TRIANGL. Ik was er heel blij mee, maar ik had hem na de vakantie in de wastafel met water gelegd om hem uit te spoelen. Het topje heeft toen gevlekt op het broekje. Ik stuurde er een mailtje over en kreeg snel daarna een antwoord terug. Ik kreeg een nieuwe opgestuurd! Gewoon weer precies dezelfde. Gisteren ging ik naar Huy in Zwolle. We hebben outfitfoto's gemaakt en hebben lekker in een parkje gelegen met onze boeken. 's Avonds bestelden we weer Thais eten. Oh, wat was dat weer goddelijk, haha. En we keken de film Ex Machine. Mooie film, ik vind het een aanrader! Vandaag is mijn mama 51 jaar geworden. En verder ga ik lekker uitrusten, want ik ben toch best moe. Ik hoop dat aanstaande week weer zo fijn wordt als afgelopen week!


Aapie. ✗ Mijn klaslokaaltje. ✗ OOTD op maandag.

Krookie. ✗ Lekker kladderen op het digibord. ✗ OOTD op dinsdag.

Zuid-Afrika. ✗ - ✗ OOTD op woensdag.

Townships in Knysna. ✗ Nieuwe TRIANGL. ✗ OOTD op donderdag.

Lezen in de klas. ✗ This kid. ✗ OOTD op vrijdag.

Verjaardagskaart maken. ✗ Minions tekenen met de kinderen. ✗ Havermout breakfast!

Zwolle. ✗ Parkje. ✗ Thais eten, yummie!

zaterdag 22 augustus 2015

Outfits

Vandaag laat ik mijn vijf eerste outfits zien die ik dit werkjaar heb gedragen. Qua weer was het een beetje een raar weekje. Aan het begin van de week trok ik maar truien uit de kast, omdat ik wist dat ik anders stond te koukleumen in het klaslokaal. Maar gisteren en vandaag was het juist weer warm en wat plakkerig weer. Ik draag graag shorts, maar die trek ik niet aan naar mijn werk. Meestal draag ik met warmer weer een maxi-skirt aan of een jurkje. Zelf vind ik mijn tweede outfit het leukst. Een nieuwe zwarte trui met tekst, wit blouseje eronder en een boyfriend jeans met mijn Adidas sneakers. Een combinatie die ik misschien nog wel een keer laat zien in een outfitpost. Maar welke outfit vind jij het leukst?


Denim blouse, jeans - H&M / sweater - New Yorker / oorbellen - Primark + bruine laarsjes

Wit blouseje - H&M / sweater, boyfriend jeans - Primark + Adidas sneakers

Zwarte blazer - H&M / skater skirt - Primark / t-shirt - Bershka / oorbelletjes - Action + zwarte laarsjes

Gele blouse - Bershka / jeans - Primark / ketting - eBay + Witte Birkenstock look-a-likes

Cropped top, maxi-skirt - Primark / kettinkje - Zuid-Afrika / armbandje - eBay + Witte Birkenstock look-a-likes

dinsdag 18 augustus 2015

Zuid-Afrika: Townships in Knysna

Oké, de safarifoto's hebben we gehad, en ook een deel van onze verblijven. Maar naast safari's hebben we op onze reis in Zuid-Afrika nog veel meer beleefd. Het was echt heel divers. In de plaats Knysna, een grote stad in Zuid-Afrika, zijn we namelijk door de townships gereden. Samen met een man die er zelf ook woont. Dat was heel interessant en bijzonder. Sommige mensen zullen het misschien gek vinden om te doen, omdat het een beetje 'aapjes kijken' is. Toch is het echt een aanrader om zoiets te doen als je in Zuid-Afrika bent. We kregen een rondleiding van Jonas. Hij vertelde dat de mensen in de townships in harmonie met elkaar samenleven. In de townships vind je niet alleen maar krotten, maar ook wat mooiere huisjes. Dit wordt door de regering gedaan, ze proberen de levensstandaard stukje bij beetje te verhogen. Er zijn in totaal 12 sloppenwijken met allemaal een eigen naam, zoals: Nekkies en Ou Pad. Je vindt er superveel kleine winkeltjes in een soort van containers, evenals vele kappers. Ondanks de armoede, zien de mensen er heel vrolijk uit. Toen wij rondreden, was het op het begin helaas regenachtig, waardoor er veel minder kinderen buiten waren dan anders. Later werd het gelukkig droog en straalde een ondergaande zon op de townships, wat prachtig was. Jonas had een hele doos moet koekjes gekocht. De kinderen kwamen steeds rennend naar ons toe, omdat ze al wisten dat zie iets zouden krijgen. Heerlijk om die lachende gezichtjes te zien! Ik ben ook erg blij met de foto's die ik heb gemaakt! Kijk je mee?